Objavljeno: 05.03.2017 u 19:15 | Svijet, Vijesti | Komentara:

Davno nestale sestre pronašli žive: ‘Zar nas je neko tražio?’

Sestre Anna (67) i Kym (53) Hakze su godinama smatrane nestalima, a zadnji put su viđene u Kanadi 1981. godine. Nijedna od njih nije kontaktirala obitelj tijekom tog 36 godina dugog perioda. Policijski detektivi su uspjeli locirati izgubljene sestre u Americi, gdje žive i dan danas, prenosi Daily Mail.

nestale-sestre

Kym je rekla policiji da nisu znale da ih netko traži. Ove dvije Kanađanke su nestale s lica zemlje prije točno 36 godina. Pronađene su žive i zdrave u Americi, a tvrde kako nisu znale da se traga za njima.

Njihova majka je izgubila svaki kontakt 1981. godine, a slučaj je ponovo prijavila 2003. godine. Četiri godine poslije, umrla je ne znajući sudbinu vlastite djece.

Kym, koja je u međuvremenu promijenila i ime, je rekla policiji prošlog tjedna da ni ona ni sestra nisu znale da ih policija traži. Rekla je da su odlučile okrenuti novi list u životu, napustiti sve i da žele privatnost. Policija još nije pričala sa starijom sestrom Annom.

- Nakon toliko godina, rijetko tko se usuđuje nadati pozitivnom ishodu – rekli su iz policijske stanice u Torontu.

Otisci prstiju su potvrdili da se uistinu radi o “izgubljenim sestrama”. Kada su pobjegle od kuće, Anna se borila s financijskim problemima i posvađala se s obitelji. Kym je i dalje bila u dobrim odnosima s obitelji, ali je očito odlučila podržati sestru i okrenuti im leđa i zauvijek otići bez pozdrava.
Ken Hakze (57) je jedan od trojice braće Hakze. Kad je dobio obavijest od policije da su mu sestre žive nije mogao vjerovati.

- Šokirani smo. Zvao me brat Gill u potpunom šoku. Bio je bez riječi. Uvijek smo se nadali da su žive – rekao je i dodao da se Anna nije slagala dobro s majkom, ali da je bila bliska s ocem.

Upravo nakon njegove smrti, sestrama se gubi svaki trag. Ispričao je i kako je Anna bila u braku s Amerikancem koji je završio u zatvoru i kako su se godinama mučili s teškom financijskom situacijom. Nada se da će mu se sestre javiti i da će imati drugu priliku za rješavanje obiteljskih razmirica.

Kaže da nije još pričao s njima jer im policija ne želi odati informacije o njihovoj lokaciji ni dati broj za kontakt.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: