Objavljeno: 12.12.2016 u 8:46 | Vijesti | Komentara:

DA SE ČOVJEK NAJEŽI: Evo šta je Esma Redžepova izjavila neposredno pred smrt…

U Skopju je preminula ja nekrunisana “kraljica romske muzike” Esma Redžepova Teodosijevska (73).

emsa-redzepova

Ona je prije 10-tak dana primljena u bolnicu u teškom zdravstvenom stanju. Naime, Esma je imala izvjesnu zdravstvenu krizu vezanu sa funkcijom pluća – potvrđeno je od strane Zorane Kostove, pjevačicine dobre prijateljice.

Pjevačica se nakon operacije osjećala mnogo bolje, ali se stanje opet pogršalo što je vodilo do smrtnog ishoda.

U svom posljednjem intervjuu, Esma je pričala o svojim planovima, ali je naglasila jedno: “Ako budem živa i zdrava”:

- Ako budem živa i zdrava, održaću koncerte u svim centrima bivše Jugoslavije. Zamislite da se 23.000 puta popnete na binu i siđete. To nije lako, a kamoli da toliko puta pjevate. Kao djevojčica sam bila vrlo nemirna i buntovna, a sa 11 godina već sam imala solističke koncerte. Vrlo rijetko pevam u klubovima, uglavnom nastupam u dvoranama i to pred inostranom publikom koja nema veze sa Balkanom, bez obzira na to što publika ne razumije o čemu pevam…

Izvor: doznajemo.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: