Objavljeno: 23.05.2014 u 14:41 | BiH | Komentara:

U BiH danas iz Austrije stiže deset šlepera pomoći

granica-kamioni

Konvoj pomoći za stanovništvo iz ugroženih krajeva naše zemlje krenuo je iz Austrije za Bosnu i Hercegovinu. Kako je za Radiosarajevo.ba rekao Ahmed Husagić, jedan od inicijatora prikupljanja pomoći u Beču, trenutno se nalaze na granici s Hrvatskom te vjeruju da će brzo nastaviti put prema BiH.

Riječ je o približno 300 tona pomoći koju su prikupili Bosanci koji žive u Austriji. Na putu prema BiH nalazi se deset šlepera hrane, pića i higijenskih sredstava. Husagić je zajedno sa svojim prijateljima pokrenuo akciju prikupljanja pomoći za ljude koji su stradali u poplavama.

“Akcija je poprimila šire razmjere, tako da su se priključili, osim Bosanaca koji žive u Austriji i ostali narodi”, rekao nam je Husagić.

Pomoć je pružila i država Austrija koja pokriva troškove transporta pomoći, a prema nekim informacija konvoj će danas dočekati i austrijski ambasador u BiH Martin Pammer.

Planirano je da tri kamiona budu upućena u Tuzlu, jedan u Bijeljinu te šest u Sarajevo. Sva pomoć će biti dijeljena uz pomoć Udruženja Pomozi.ba.

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: