Objavljeno: 16.05.2014 u 22:34 | BiH | Komentara:

Tuzla: Čitavo brdo se “odvalilo”, oko 80 kuća ugroženo!

tuzla-brdo-odvalilo-1Foto: A. Bajric – Blicko

Veliki dio Tuzle od sinoć je  bez vode!  U prigradskim naseljima aktivirala su se klizišta i u toku noći srušeno je nekoliko stambenih objekata. Srušena je jedna kuća na Ilinčici, te dvije  kuće u naselju Badre.

U Badrama je, kako se moglo vidjeti, ugroženo osamdesetak stambenih objekata i zasada niko ne može predvidjeti šta će se u toku dana događati.

Riječ je, inače, o gradskom području, a od urušavanja kuća ogromna količina zemlje zatrpala je put koji vodi u to naselje.

Inače u Tuzli je vodostaj Jale u opadanju. Saznajemo da Civilna zaštita i ostale gradske službe čine nadljudske napore kako bi se pomoglo ugroženim područjima.

Izvor: avaz.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: