Objavljeno: 28.10.2013 u 8:39 | BiH | Komentara:

Student poginuo u nesreći: Vlasnik polomljene šljive od uplakanog oca tražio nadoknadu štete?

Nepoznati čovjek verbalno je napao oca pokojnog mladića govoreći: “Ko će da plati štetu za moju polomljenu šljivu?”

student-poginuo-banjaluka

Nebojša Šajinović (19) student na Elektrotehničkom fakultetu iz Banja Luke, podlegao je teškim povredama, a njegov vršnjak Đuro Š. lakše je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se u noći subota na nedjelju dogodila u Zelenom Viru kod Vrbanje.

Nesreća je policiji prijavljena oko 01:15 sati na magistralnoj cesti Banja Luka – Teslić. Tokom uviđaja policija je utvrdila da se nesreća dogodila kada je Renault Scenic koji je vozio Šajinović, iz za sada nepoznatih razloga, sletio sa ceste u rijeku Vrbanju, pišu Nezavisne.

O kakvoj nesreći se radilo govori podatak da je automobil Renault nakon slijetanja u korito rijeke u potpunosti bio smrskan. Šajinović je u besvjesnom stanju prevezen u KC Banja Luka, gdje je preminuo nekoliko sati kasnije.

Uzrok smrti teško povrijeđenog mladića bile su višestruke povrede vitalnih organa. O nesreći je obaviješteno Okružno tužilaštvo Banja Luka, a dežurni tužilac koji nije bio na mjestu nesreće, naredio je da se provedu sve radnje, među kojima i obdukcija, a kako bi se utvrdio tačan uzrok nesreće.

U KC je potvrđeno da je pacijent Đuro Š. van životne opasnosti, ali da će narednih dana ostati na bolničkom liječenju.

Nesreću je obilježio i nesvakidašnji incident, koji se izgleda samo može dogoditi u našoj zemlji. Naime, nepoznati čovjek verbalno je napao oca pokojnog mladića govoreći: “Ko će da plati štetu za moju polomljenu šljivu?”.

Izvor: Bportal.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: