Objavljeno: 05.02.2014 u 14:27 | BiH | Komentara:

Protest u Tuzli: Gore kontejneri, gume, razbijena stakla na zgradi Vlade TK, blokirane saobraćajnice

Protresti u Tuzli izmiču kontroli, policija se obračunava sa demonstrantima

protesti-u-tuzli

Kako nam javlja čitalac portala Radiosarajevo.ba Emir Dindić, veliki broj studenata, nezadovoljnih radnika i običnih ljudi se skupio ispred zgrade Vlade.

U jednom trenutku došlo je do ekskalacije, kada su demonstranti počeli bacati kamenje na zgradu Vlade Tuzlanskog kantona, usljed čega su razbijena prozorska stakla na zgradi. Razbijeni prozori, gusti dim od zapaljenih guma te pobacani kontejneri, današnja su slika s tuzlanskih ulica.

“Ovdje je oko 5000 nezadovoljnih ljudi, polupana su stakla na zgradi, a deset protestanata je ušlo u zgradu i policija ih je zadržala”, rekao nam je Dindić.

Dodaje da su napravljene velike gužva na ulicama u Tuzli, te da sublokirane sve glavne saobraćajnice. 

Prema riječima Izudina Šarića, portparola MUP-a Tuzlanskog Kantona, na skupu se nalazi oko 600 osoba koje su u jednom trenutku pokušale ući u zgradu Vlade. Policija ih je u tome spriječila te su pripadnici sektora za podršku MUP-a TK-a kordonom protestante odvojili od zgrade Vlade.

“Sada su protestanti blokirali raskrsnicu u blizini zgrade Vlade i onemogućili odvijanje saobraćaja na tom dijelu grada tako da policajci sada preusmjeravaju vozila na druge saobraćajnice“, ističe Šarić.

On je dodao da je za sada policiji prijavljeno da je povrijeđena samo jedna osoba odnosno kamerman lokalne televizije Slon.

Izvor: radiosarajevo.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: