Objavljeno: 18.05.2014 u 21:29 | BiH | Komentara:

Druga strana priče o navodnoj krađi dva kamiona Crvenog križa

U Zavidovićima ovih dana izgleda da neke stvari nisu baš najjasnije. Danas su kolege sa Source.ba portala obavile razgovor sa sekretarom Crvenog križa Nijazom Mačkom.

Pismo koje je “druga strana” objavila na Facebooku je sljedeće, prenosimo ga bez ispravke:

druga-strana-price-o-kradji-dva-kamiona-crvenog-kriza

Dragi moji i drage moje,

iza nas je naporan dan, ali sa sigurnošću mogu potvrditi da je cijelom dužinom rijeke Krivaje, od Kovača do Ribnice podijeljena pomoć.

Nije bilo potrebe da iko iz Ribnice lično dolazi po pomoć u grad i da stavlja svoj potpis na ono što je uzeo (suludo, zar ne – kad uzmete u obzir da ljudi nemaju vode, a o nafti da ne pričam).

Zahvaljujući stanovništu Gornjeg Vakufa, koji su svoju donaciju poslali u kamionu i kombiju, ugroženo stanovnisto Ribnice, Crnjeva, Brezika i Samačke je dobilo namirnice neophodne za život.

Kada smo stigli u Ribnicu, zvonio mi je telefon i neki čiko po imenu Nijaz me je napao i pitao kojim pravom ja konvoj preusmjeravam za Ribnicu (koja, napominjem, od dana kad su poplavljeni do današnjeg nije dobila ni zrno riže), kada ima ugroženijih mjesta za koje bi on “raspodijelio” namirnice. 

Umjesto da budu zahvalni jer im olakšavamo posao, i ljudima donaciju donosimo bukvalno na vrata, njima to ne odgovara, a zašto, prosudite sami 

Ovo nisam napisao kako bih uzdigao sebe, ili pak ponizio druge. Podijelio sam ovo sa vama da biste shvatili u kakvoj sredini živimo i kakvi nam “humanitarci” vode ključnu riječ za vrijeme krize, tj. pokušali su da je vode.

I na poslijetku, hvala Ademu, Sanelu, Šabanu, Čiletu, momcima koji su razvozili donacije, “Belli” koja je za momke iz Gornjeg vakufa obezbijedila hranu nakon što smo završili sa podjelom donacija, i svima koji su danas pomagali u CM “Plamen”.

M.M (Puni identitet poznat redakciji)

( Moj.ba )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: