Objavljeno: 12.07.2015 u 9:34 | Regija, Vijesti | Komentara:

Bazeni prepuni POLNIH BOLESTI i drugih OPASNIH BAKTERIJA! Naježićete se kada vidite šta je sve u vodi

Zbog nesnosnih vrućina na bazenima širom Srbije porastao je broj kupača, a zajedno s njima i broj onih koji su “pokupili” kožne, gljivične i ginekološke infekcije i bakterije, upozoravaju ljekari!

Foto-ilustracija: Tanjug/Dušan Aničić, Foter/theapoc

Foto-ilustracija: Tanjug/Dušan Aničić, Foter/theapoc

Svetlana Ražnatović, ginekolog u “Narodnom frontu“, kaže za “Kurir” da se posebno treba čuvati bakterijskih infekcija koje izaziva hlamidija, mikoplazma i ureaplazma, kao i virusnih herpesa.

Iako se ove infekcije uglavnom prenose seksualnim putem, mogu se dobiti i preko peškira, u kontaktu mikroba sa sluznicom vagine – objašnjava ona.

Ona damama savjetuje redovno mjenjanje kupaćih kostima i da ne sjede na mokrom peškiru, kao i da nakon svakog ulaska u vodu obavezno promjene tampon, jer se mogu pojaviti gljivice svake vrste!

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

KAKO DA SE SAČUVATE NA BAZENU:

* Istuširajte se prije i poslije kupanja u bazenu

* Nosite kapu i naočare za plivanje

* Redovno presvlačite kupaći kostim

* Ne sjedite na mokrim stvarima ili peškiru

* Redovno mažite kremu nakon svakog boravka u vodi

* Ne zadržavajte se u vodi predugo

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: