Objavljeno: 13.04.2015 u 13:18 | Aktualno | Komentara:

Tražite posao? Njemačka traži berače šparoga, plaćaju 150 eura po danu

Po splitskim se kuloarima se ovih dana proširila priča o napornoj, ali brzoj zaradi, za koju nije potrebno znanje njemačkog jezika, nego samo dobra tjelesna kondicija, te dovoljno slobodnih dana za privremeno zaposlenje.

beraci-njiva-zemljoradnici

Kako piše “Slobodna Dalmacija“, radi se o poslu berača šparoga u Njemačkoj sa dnevnom plaćom koja doseže i 150 eura, pauzu za obilan ručak i slobodnu nedjelju.

Sezonski posao berača šparoga traje od ovih dana pa do lipnja ( u vrijeme sezone šparoge), a za razliku od dobre i brze zarade, kao negativnu stranu ovog posla treba istaknuti pogrbljen položaj, mukotrpne repetitivne manualne radnje i povremeno teško podnošljivi klimatski uvjeti – vrućina ili rad u blatu.

Jasminka Lemo, predsjednica Udruge nezaposlenih Splitsko-dalmatinske županije poručila je kako ovakav tip zapošljavanje za hrvatske građane nije trajno rješenje:

Potpuno razumijemo očajne, nezaposlene i prezadužene građane koji razmatraju sezonski rad u inozemstvu, no mi ga – a vjerojatno i oni sami – ne držimo ozbiljnim rješenjem.

Hrvatskoj treba reforma i strategija zapošljavanja velikog broja ljudi, a jedan od načina je povlačenje novca iz fondova EU-a i otvaranje novih radnih mjesta, zaključuje Lemo.

Izvor: slobodnadalmacija.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: