Objavljeno: 26.11.2017 u 12:44 | Ostalo, Video | Komentara:

VIDEO ZBOG KOG GORI INTERNET: Hrvat objasnio ZAŠTO LJUDI BJEŽE U NJEMAČKU, a o njegovom snimku PRIČA CIJELI REGION

Jedan Hrvat iz Njemačke vodi relativno popularni kanal na Jutjubu ‘Život van granica’, a njegov video o tome zašto je otišao privukao je veliki broj komentara iz čitavog regiona.

zivot-van-granica

Kanal “Život van granica” uglanom sadrži savjete i preporuke za one koji imaju namjeru da krenu “trbuhom za kruhom” iz Hrvatske, ali i čitavog Balkana, u Njemačku – kako se snaći, kako dobiti vizu, gdje odsjedati…

Video “Zašto smo otišli i zašto odlazimo” izazvao je lavinu komentara u čitavom regionu prije svega zbog svoje iskrenosti, ali i činjenice da ruči neke stereotipe o tome kako izgleda “život preko”.

Vi koji sve znate o Njemačkoj, nemojte ljudima govoriti koliko se tu radi, nemoj, majke ti. Ne radi se po cijeli dan. Radio sam tri puta više u Hrvatskoj, samo ne znam za šta sam radio – kaže ovaj Hrvat.

Živi se i radi normalno, niko nam ne viri preko plota da bi saznao što se to kod mene događa. Nikog ne zanimaš dok radiš i živiš pošteno. Ne priča se o policiji, mitu, korupciji. Možda najbitnije, nema ustaša, četnika ni balija, pa zato i idemo naprijed. Nema onih koji siju mržnju. Pa, ako je to moralo biti u tuđem dvorištu, neka je – dodao je.

Čitav govor možete pogledati ovdje:

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: