Objavljeno: 10.09.2017 u 11:53 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

[VIDEO] LOVCI NA URAGANE PRELETJELI IZNAD IRME: Pogledajte kako izgleda središte najsnažnije oluje ikad

Lovci na uragane snimili su Irmino ‘oko’ dok su zrakoplovom letjeli iznad razornog uragana koji je poharao Karibe, Kubu, a sad su rubovi oluje već zahvatili Floridu.

uragan-irma

Kapetan Phil Blancher upravljao je zrakoplovom s misijom prikupljanja meteoroloških podataka koji će pomoći u predviđanju budućeg kretanja uragana Irma.

Na Floridi je populaciji od oko 5,6 milijuna ljudi, što čini 20 posto ukupnog stanovništa te američke savezne države, rečeno da napusti svoje domove.

Dosad je najmanje 20 ljudi poginulo na Karibima.

Uragan Irma “teško je pogodio” središnju Kubu naletima vjetra koji su dosezali 260 kilometara na sat, objavili su kubanski mediji u noći na subotu. Uragan, prvi te snage na Kubi od 1932., teško je pogodio pokrajine Camaguey i Ciego de Avila, u središtu zemlje. No zbog njegove veličine, posljedice se osjećaju od pokrajine Las Tunas na istoku zemlje do Ville Clare na zapadu, udaljenima gotovo 400 kilometara. U cijeloj zemlji iz opreza je evakuirano više od milijun ljudi.

Izvor: net.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: