Objavljeno: 30.05.2017 u 11:55 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

U rodilištu su ostali zatečeni: ‘Bože moj, pa ova curica hoda!’

Medicinska sestra htjela ju je okupati, no beba je prije toga odlučila napraviti prve korake. Svi su ostali zatečeni, a videozapis iz brazilske bolnice brzo je postao viralan.

beba-brazil

Ova beba iznenadila je sve kada se netom nakon rođenja u jednoj brazilskoj bolnici propela na noge i krenula hodati. Naime, zatečeno osoblje htjelo ju je okupati, no curica je drugačije zamislila provesti taj dan, prenosi Daily Mail.

- O, moj Bože! Curica hoda, i to tako elegantno – izgovarala je kroz suze jedna od medicinskih sestara.

- Htjela sam je okupati, no ona se stalno dizala i nastojala se osloniti na noge, kazala je sestra.

Video se od petka dijeli na društvenim mrežama, a pogledan je već preko 70 milijuna puta. Dostupni podaci ne govore odakle je beba točno, zasad je samo poznato da je rođena u bolnici na jugu Brazila.

Novorođenčadi u prosjeku treba 12 mjeseci kako bi naučili hodati te ta sposobnost obično dolazi nakon što se savladaju druge, poput koordinacije ruku i očiju, sjedenja i puzanja.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: