Objavljeno: 28.01.2018 u 18:47 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

ŠOKANTNE SCENE NAKON JEDNE OD NAJHLADNIJIH NOĆI U POVIJESTI Građani ujutro izašli na ulice, izvadili mobitele i snimili nevjerojatne snimke

Val nezapamćene hladnoće zahvatio je Kazahstan i tamošnjim građanima u posljednjih pet dana život je pretvoren u pakao. Temperatura je u jednom trenutku pala na -42 stupnja Celzijusa, a od 21. siječnja dojam hladnoće dodatno je pojačan jakim vjetrom i snježnim olujama.

zaledjena-macka

U petak ujutro temperatura u Astani spustila se na normalniju razinu, zasjalo je i sunce, što je potaklo građane da konačno izađu iz svojih domova. Međutim, imali su što vidjeti kad su izašli na ulice. Stotine pasa, mačaka i zečeva uginulo je od polarne hladnoće, a Kazahstanci su svojim mobitelima snimili nevjerojatne snimke smrzavanja životinja u hodu. Kao da je netko odjednom zaustavio vrijeme.

Kazahstanci punih 11 godina ne pamte ovako hladnu zimu, u jednom trenutku živa se približila rekordnoj temperaturi od -51.6 stupnjeva koja je izmjerena 1893. godine!

Izvor: jutarnji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: