Objavljeno: 17.07.2017 u 10:31 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

SLUČAJ REINKARNACIJE KOJI ĆE UBIJEDITI I NAJVEĆE SKEPTIKE: Dječak DO DETALJA opisuje kako je UMRO U 2. SVJETSKOM RATU (VIDEO)

Prije šest decenija, 21-godišnjeg pilota američke avijacije oborila je japanska artiljerija iznad Pacifika. Njegovo ime vjerovatno bi zauvijek bilo zaboravljeno da nije dječaka pod imenom Džejmsa Leningera.

djecak-pilot

Gorim, pomozite! Padam, padam! – vikao je Džejms Leninger naočigled svojih zabrinutih roditelja.

Osim očigledno opasne situacije u kojoj se našao njihov sin, roditelji su ipak imali još najmanje jedan razlog da budu uznemireni – ove riječi su izlazile iz usta dječaka koji je tek progovorio i koji je ležao u krevetu ispred njih i očigledno nešto sanjao.

Tokom dana Džejms je bio obična beba. Ipak, noću je imao tako živopisne more da su roditelji vrlo brzo posumnjali da nešto nije u redu.

Dječak je vremenom otkrio nevjerovatne detalje iz poslednjih dana života pilota Džejmsa Hjustona koga je japanska artiljerija pogodila dok je letio iznad Pacifika za vrijeme II svjetskog rata.

Imenjaci, mlađi Džejms je rekao ocu ime broda sa koga je stariji Džejms poletio – Natoma, kao i ime osobe koja je letjela sa njim – Džek Larson. Ispostavilo se da su oba ova detalja bila tačna.

Kako je rastao i učio više riječi, dječak je bio u stanju da opiše kako je “njegov” avion pogođen. Tačnost ovih informacija potvrdili su piloti koji su tada letjeli avionima pored njega. Kada je otišao na aerodrom, Džejms je znao detalje o avionima koje poznaju samo piloti.

Sa godinama, broj njegovih “sjećanja” se širio. Osim samog trenutka smrti, Džejms je mogao da imenuje i prijatelje Džejmsa “starijeg”, kaže gdje je živio, koga je od porodice imao…

Njegova majka je, pokušavajući da shvati šta se to dešava njenom sinu, na osnovu ovih informacija kontaktirala porodicu pokojnog pilota. U tom trenutku, bila je živa još samo njegova sestra, 85-ogodišnja En.

Džejms je razgovarao telefonom sa “sestrom” i opet je znao detalje iz njenog i “svog” života koje su se ticale samo njih i njihove porodice. Poslije razgovora, En je izjavila da je pričala sa svojim bratom.

Mnogi, uključujući i one koji su kao En poznavali Džejmsa Hjustona, vjeruju da je Džejmson Leninger njegova reinkarnacija. On danas ima 19 godina. O njegovom fascinantnom slučaju 2010. je objavljena i knjiga pod nazovom “Soul Surviver”.

Mladić tvrdi da više nema noćne more, ali da je pojokni pilot i dalje neodvojivi dio njegovog života i živi “zajedno sa njim”.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: