Objavljeno: 04.10.2016 u 10:29 | Ostalo, Video | Komentara:

Shvatio je koga je izvukao iz ruševina i ne može da zaustavi suze…

Snimak nastao u sirijskom gradu Iblibu prikazuje uplakanog spasioca, koji u naručju drži bebu. Upravo ju je izvukao iz ruševina.

uplakani-vojnik

Sukobi u Siriju su nedavno ponovo buknuli, a tokom napada iz vazduha na grad Iblib stradalo je mnogo ljudi. Jedna djevojčica je imala sreće i zahvaljujući spasiocu je preživjela napad.

Iz ruševina ju je izvuzkao član Sirijske civilne obrane, poznate i kao ‘Bijele kacige’, koji, vidjevši da je djevojčica živa, nije mogao da prestane da plače i da se zahvaljuje bogu. Djevojčica ima tek mjesec dana i čudo je da je preživjela.

Snimak je obišao svijet i pored srećnog ishoda i poruke nade koju šalje, upozorava da sukobi nisu stali i da svakog dana strada na stotine nedužnih ljudi.

‘Bijele kacige’ su za svoj požrtvovni rad usred sirijskog sukoba nominovani i za Nobelovu nagradu za mir.

Izvor: 24sata.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: