Objavljeno: 14.04.2016 u 10:24 | Svijet, Video, Vijesti | Komentara:

RUS GOLIM RUKAMA SAVLADAO VUKA, a sada ga čuva u dvorištu svoje kuće! (VIDEO)

Aslan Šaulahov iz ruskog sela Dalakovo golim rukama je uspjeo da savlada vuka kako bi zaštitio svoju djecu.

covjek-i-vuk (1)

Gladni bijeli vuk se spustio u selo poslije duge zime i stigao do dvorišta gdje su se igrala Aslanova djeca. On je istrčao iz kuće, uspjeo da skloni djecu i suočio se sa izgladnjelom zvijeri.

- Vuk je stajao na metar od mene, lice u lice. Gledali smo se u oči i pomislio sam da bi bilo dobro da vičem. Napao me je, ujedao me za ruke, ali sam uspjeo da ga uhvatim za glavu, počnem da je okrećem i tako je zarobim i spriječim ga da me dalje ujeda. Pošto su čuli moje povike, komšije su pritrčale u pomoć i uspjeli smo da mu zavežemo njušku i šape – priča Šauhalov, koji sada vuka drži u zarobljeništvu.

Ljudi iz susjedstva tvrde da su primjetili vuka i ranije i da su pomišljali da bi mogao da napadne njihove životinje, ali da im nije palo na pamet da su u opasnosti i djeca. Vuk je bio mlad i izgladnjeo, a inače, prava je rijetkost da vukovi stignu do sela, kako prenosi Blic.

- Ovako nešto nikada se nije desilo. Naša djeca se slobodno igraju na ulici, javnu rasvetu nemamo, ne smijem ni da pomislim šta je sve moglo da se dogodi – kaže predsjednik sela Daud Akijev.

covjek-i-vuk (2)

Ljekari su Aslanu Šauhalovu sanirali rane, a veterinari su mu preporučili da zadrži vuka dvadesetak dana, kako bi vidio da životinja ne pati od bjesnila ili neke druge bolesti kojom je mogao da ga zarazi.

Kada to prođe, pustiću ga u prirodu, negdje daleko od ljudi. Do tada ga hranim i pojim. On dobro jede i pije, jedino što puno zavija noću, vjerovatno doziva svoj čopor – kaže Šauhalov.

Pogledajte video:

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: