Objavljeno: 28.09.2016 u 10:55 | Bizarno, Svijet, Video, Vijesti | Komentara:

ROĐENA BEBA BEZ OČIJU: Roditelji očajni, ne mogu da zaustave suze (VIDEO)

Liu Peihua iz kineske provincije Guangdžou je rodila 20. septembra bebu sa poremećajem koji se u medicini povezuje sa malo ili nimalo očnog tkiva, što znači da je dijete rođeno bez očnih jabučica.

Beba-bez-ociju-2-620x350

Anoftalmija je stanje koje se dogodi u 30 slučajeva na 10.000 djece, a zastrašujuća je činjenica da ova djeca nikad neće moći da vide.

Ova očajna majka se savjetovala sa stručnjacima kako bi se zdravlje bebe temeljno ispitalo.

Dječak je u kineskim medijima nazvan “bebom bez očiju”, a medicinske analize i ispitivanja treba da pokažu da li postoji još neki zdravstveni problem kod djeteta.

Beba-bez-ociju-1

Porodica djeteta se nada da će im ljekari i dobrotvorne organizacije pomoći da obezbjede ljepšu budućnost ovom mališanu. Šok je bio izuzetno veliki s obzirom na to da ljekarski izveštaji nisu ukazivali ni na kakav rizik od ovakvih bolesti.

Roditelji kažu za svog sina da je kao i svaka druga beba, da plače zbog mlijeka i pomjera ručice.

Lijek za ovu bolest ne postoji osim vještačkih očiju koje su tako opremljene da mogu da pomognu kostima da rastu oko očiju prirodno.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: