Objavljeno: 23.06.2017 u 11:25 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

POVRATAK IZ MRTVIH: Ustala iz groba da sinu uzme stan (VIDEO)

Irina Belova iz Rusije nestala je 1998. a proglašena mrtvom 2007. ali je to nije spriječilo da pokrenula parnicu protiv sina kog je odbacila.

majka-sin

Žiteljka ruskog mjesta Ivanova pokrenula je sudsku parnicu kako bi od sina kog je odbacila devedesetih godina oduzela stan, prenosi Sputnjik.

Gotovo deceniju se vjerovalo da je Irina Belova iz Ivanova umrla. Žena je još 1998. godine iz rodnog grada otišla u Moskvu, ostavivši tek rođenog sina Artura kod babe i djede.

Kući se nikada nije vratila, a ni rođaci ni policija nisu mogli da je pronađu, zbog čega je 2007. godine odlučeno da Belova bude proglašena mrtvom.

Ispostavilo se, međutim, da žena ne samo da je živa, nego se poslije dvije decenije vratila — da sinu oduzme stan.

„Zdravo, Arture, ja sam tvoja mama“, rekla mu je Belova kada ga je vidjela prvi put poslije skoro dvadeset godina.

Artur je ispričao da mu je bilo teško u to da povjeruje, jer nije mogao da je prepozna.

Na tom pozdravu se upoznavanje sa sinom i završilo. Ženu nije interesovao Arturov život i to šta je radio bez nje gotovo 20 godina.

Mladić se prije nekoliko godina oženio i renovirao stan. Irina je odmah tražila da se vlasništvo nad stanom dodijeli njoj i obećala je Arturu da će on i njegova žena moći da ostanu u njemu.

Artur i njegova supruga ne vjeruju majci koja se iznenada pojavila i ubijeđeni su da će Irina prodati stan i ponovo nestati.

Irina je tada odlučila da se obrati sudu. Prvo se izborila za ukidanje odluke kojom je proglašena mrtvom, a onda je podnijela tužbu o priznavanju vlasništva nad stanom u kojoj živi njen sin.

Izvor: novosti.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: