Objavljeno: 09.12.2014 u 19:06 | BiH, Video | Komentara:

Pogledajte kako se “vozi” autoputevima u BiH

Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH objavilo je na svojoj stranici video o najčešćim greškama koje vozači u BiH prave vozeći autoputevima, a koje su zabilježile njihove nadzorne kamere postavljene na cestama širom BiH.

Na ovom videu se mogu vidjeti automobili koji idu u rikverc autocestom, ali i oni koji se okreću na cesti na kojoj se saobraća velikom brzinom.

Čak se vidi i kako se jedan kamion okreće na cesti kao da može saobraćati drugom trakom, iako su obje trake predviđene za kretanje u jednom smjeru.

Drugi, pak, voze pomoćnom trakom u suprotnom smjeru kretanja vozila autoputem. Gdje zapravo namjeravaju otići, nije baš jasno.

Također, neki pješaci pokušavaju preći autoput i to sve četiri trake, ali im teško ide od ruke.

Iz Javnog preduzeća Autoceste FBiH upozoravaju da nepravilna vožnja na autocesti i greške koje vozači prave prilikom vožnje, osim što su kažnjive zakonom, mogu biti opasne i za druge učesnike u saobraćaju, te izazvati smrtne posljedice.

Upravo zbog toga će JP Autoceste FBiH uskoro izdati posebne upute za vozače za sigurnu vožnju autocestama.

Izvor: www.klix.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: