Objavljeno: 26.07.2017 u 12:15 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Ova konobarica se NIKADA NIJE SMIJALA, i to je zasmetalo jednoj mušteriji: Onda je saznao PRAVI RAZLOG za to i uradio NEVJEROVATNU STVAR

Posao konobarice je, između ostalog, da mušterije pozdravi ljubaznim osmjehom. Ova konobarica to nije uradila godinama, ali razlog za to nije bila neljubaznost, već jedna tragedija. A onda je sudbina udesila da u restoran uđe mušterija koja joj je najviše trebala – i sve se promijenilo!

konobarica

Prije nekoliko godina, konobarica Darlin iz Nju Džerzija učestvovala je u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja ju je ostavila sa bolnim i teškim povredama, ali i ogromnim računima iz bolnice. Između ostalog, ostala je bez ijednog zuba u vilici, ali Darlin prosto nije imala sredstava da to sredi. Zato se godinama nije nasmijala, jer svaki taj osmijeh samo bi je podsjetio na to u kakvoj se situaciji nalazi.

Šest godina kasnije, jedan naizgled običan susret promijenio je sve. Darlin je bila na poslu, a mušterija je bilo dosta. Između ostalih je tu bio i Kevin sa njegovom ženom. Zasmetalo im je, kažu, što konobarica izgleda potpuno depresivno i što se za cijelo veče nije ni osmjehnula.

Zato su je pozvali za svoj sto i pitali je jedno prosto, ljudsko pitanje – da li je sve u redu. Darlin nije željela da opterećuje strance svojim problemima, ali je bila ganuta što se neko uopšte sjetio da je pita kako je. A onda, kada je došlo vrijeme da bračnom paru ispostavi račun, Darlin je pogledala cifru i – sledila se.

- Brojka je bila 22.02 dolara, a broj 222 mi je najbitniji u životu. To je bio srećan broj mog pokojnog oca, a na samrti mi je rekao da kad god u životu vidim broj 222, to će značiti da misli na mene – priča Darlin.

To je, kaže, riješila da shvati kao znak, i da ona sama plati račun koji su napravili Kevin i njegova supruga. Uostalom, kaže, htjela je i da mu se zahvali zbog ljubaznosti koju je pokazao.

A ono što nije znala jeste da je Kevin zubar – i par nedelja kasnije, vratio se u isti restoran, ovog puta sa ponudom koja je Darlin promijenila život iz korena – sredio joj je zube potpuno besplatno!

Priča o ovom sudbinskom susretu sada obilazi svijet, a Darlin više ne skida osmijeh s lica.

- Konačno imam normalan život – kaže Darlin, a nekada dvoje stranaca sada su bliski prijatelji.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: