Objavljeno: 02.11.2017 u 12:43 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Otkrili tajanstvenu rupu u Velikom koraljnom grebenu i iznenadili se onime što su u njoj pronašli

Znanstvenici su otkrili tajanstvenu rupu u Velikom koraljnom grebenu, a zbog onoga što su u njoj pronašli i sami su vrlo uzbuđeni.

koraljni-greben

Stručnjaci su, naime, zaronili su 20 metara duboko u rupu koja je pronađena na jednom od najmanje istraženih australskih prirodnih čuda.

U rupi su pronašli zadivljujuće zdravi koralj što je rijetko otkriće s obzirom na to da greben trpi snažno izbjeljivanje koralja zbog kojega su skloniji propadanju i ugibanju.

Prije godinu i pol dana pregled više od 500 koraljnih grebena od Cairnsa u Australiji do Papue Nove Gvineje otkrio je kako je “skoro bez iznimke svaki greben pokazao dosljedno visoke razine izbjeljivanja od obronka grebena do njegova vrha”.

No, sada je biolog Johnny Gaskell otkrio kako je on s cijelim timom zaronio u plavu rupu koja se nalazi u Velikom Koraljnom Grebenu 200 kilometara od otoka Daydream, a ta lokacija je najmanje istražena.

Putovali smo 10 sati do plave rupe, no vrijedilo je. Zaronili smo na dubinu od 20 metara i pronašli zdrave kolonije koralja – objavio je Gaskell na Instagramu gdje je objavio i video onoga što su pronašli.

Izvor: vecernji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: