Objavljeno: 31.01.2018 u 13:12 | Slike, Video, Zanimljivosti | Komentara:

Nije mogla da PRESTANE DA JEDE: Shvatila je da je hrana ubija i DANAS JE DRUGA ŽENA (FOTO, VIDEO)

Ališa Kirgan je sa 32 godine imala nevjerovatnih 282 kilograma, a to je bio samo vrhunac njene borbe sa kilogramima koju vodi cijeli život.

debela-zena (1)

Sa samo 14 godina Ališa je imala 136 kilograma. Prirodno, njena porodica bila je biše nego zabrinuta, pa ju je mama učlanila u klub za mršavljenje.

Trudila se, kaže, ali zavisnost od hrane bila je jača.

Tako je, umjesto da se vrati sa rezultatima, ona kući došla sa dodatnim viškom koji je nastavio da napreduje.

debela-zena (2)

Do svoje 18. godine već je imala 181 kilogram.

Kako kaže, u tom periodu razmišljala je intenzivno o samoubistvu.

- Osjećala sam se kao potpuni promašaj – kaže ona.

debela-zena (3)

A onda je prije šest godina u njen život ušao muškarac. U Tima se zaljubila gotovo iste sekunde kada ga je vidjela.

Osjećanja su joj bila uzvraćena i ljubav je cvjetala. Tim je prije veze sa njom bio zavistan od droge, ali se izborio sa tim.

- Sada sam u našoj vezi samo ja imala zavisnost koja me je ubijala – primjećuje ona.

Ali Tim nije odustajao od nje. Naprotiv, pratio ju je na, kako kaže, posljednjem pokušaju da konačno skine kilograme.

Prijavila se za emisiju “Moj život sa 300 kilograma” gdje je dobila pomoć stručnjaka.

Ljekar joj je rekao da mora da izgubi 22 kilograma u prvih mjesec dana, na dijeti od 1200 kalorija dnevno koju joj je prepisao. Međutim, tri mjeseca je prošlo, a ona je izgubila neznatan broj kilograma. Tek poslije pet mjeseci uspjela je da skine taj prvi višak kojim se uvrstila u listu kandidata za operaciju smanjenja želuca.

Prvog meseca nakon operacije izgubila je 12 kilograma, a onda je ponovo počela da se goji, i tada je, kaže, shvatila da joj je okidač za prejedanje razgovor sa majkom.

debela-zena (4)

Nakon što je povela iskren razgovor sa njom i razriješila probleme koje je imala pri odrastanju sa njom, kilogrami su počeli da se tope.

Punih godinu dana nakon operacije, Ališa je spala na 195 kilograma. Veza sa Timom joj je, kaže, nikad čvršća, i sada zapravo mogu da izađu iz kuće i odu na sastanak, u čemu ih je ranije sprječavala njena težina.

Naravno, Ališa je svjesna da je dug put pred njom, i kaže da je spremna da ga pređe. Za sada je presrećna što uopšte može da hoda i da radi svakodnevne stvari koje su joj nekada bile nemoguće.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: