Objavljeno: 01.06.2017 u 19:39 | Ostalo, Video | Komentara:

NA OVOM PITANJU MNOGI PADAJU: Ko ima PREDNOST na ovoj raskrsnici? Vozači NE SMIJETE pogriješiti! (VIDEO)

Pažnja vozača na raskrsnicama mora da bude na najvišem nivou, a neophodno je i da savršeno savladaju pravila saobraćaja.

raskrsnica3

Kada je rasrksnica obilježena semaforima ili saobraćajnim znacima, situacija je prilično jasna, međutim, zbunjujuća može da bude raskrsnica koja nije obilježena ničime od navedenog.

U tom slučaju primjenjuje se pravilo desne strane, prema kojem je vozač dužan da propusti vozilo koje dolazi sa njegove desne strane.

Izuzeci od ovog pravila predstavlja situaciju u kojoj u saobraćaju učestvuje i tramvaj koji uvijek ima prednost, kao i vozila sa pratnjom pod rotacionim svjetlima, koja imaju prvenstvo prolaza čak i nad tramvajem, što je upravo slučaj na ovoj raskrsnici.

Izvor: srbijadanas.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: