Objavljeno: 01.04.2017 u 10:42 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

MJESTO MRAČNIJE OD BERMUDSKOG TROUGLA: Hiljade ljudi ovdje već decenijama NESTAJE BEZ TRAGA

Da li ste znali da u Americi postoje planine koje se, ni manje ni više, zovu planine Praznovjerja?

planine-praznovjerja

Ovo neobično mjesto nalazi se istočno od Feniksa u Arizoni i godinana privlači hiljade turista u potrazi za uzbuđenjem i mistikom.

Legenda kaže da je negdje u ovim planinama u 19. vijeku migrant Jakob Volc otkrio ogroman rudnik zlata. Ovo ga je učinilo nevjerovatno bogatim, a svoju tajnu je dobro čuvao.

Navodno, Jakob je lokaciju rudnika otkrio samo jednoj osobi i to na svojoj samrtnoj postelji – kućepaziteljki Džuliji Tomas koja je o njemu brinula godinama. Ipak, niko nikad nije uspjeo da nađe mesto o kojem je govorio. Mnogi su izgubili živote u potrazi zauvijek nestavši u planinama Praznovjerja.

Indijansko pleme Apača i danas vjeruje kako to zapravo nije rudnik, već vrata pakla i zbog toga izbjegavaju planinu. Što se nauke tiče, ona nudi mnogo prozaičnije objašnjenje – kako nije riječ o samo jednom rudniku već pre mreži čiju je mapu samo Volc poznavao.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: