Objavljeno: 13.09.2016 u 10:28 | Slike, Video, Zanimljivosti | Komentara:

Majka je na samrti napisala pismo i sakrila ga u knjigu! 15 godina kasnije, kćerka je ostala u šoku (FOTO)

Majka Betani Geš je umrla 2001. godine, ali joj je prije smrti napisala dirljivo pismo. Međutim, ono nije odmah stiglo do nje. Zahvaljujući jednom divnom čovjeku, petnaest godina kasnije, saznala je koliko ju je majka voljela.

Bethany-Gash-2-620x350

Gospođa Geš je bila redovan član knjižare i biblioteke u Bišop Oklandu u Engleskoj. Poslije njene smrti, sve knjige koje je uzela iz biblioteke su vraćene, piše na portalu CNN-a.

Petnaest godina kasnije, Gordon Draper, vlasnik knjižare, je raspremao svoj objekat i pregledao stare knjige. Tada je pronašao dirljivo pismo. Vjerovatno nešto posljednje što je gospođa Geš napisala, a definitivno posljednja poruka za njenu, tada malu, kćerku. Pored pisma, među stranicama knjige je bila i slika majke i kćerke.

Pošto je imao adrese svih aktivnih članova, nije mu bilo teško da dostavi ovu zakasnjelu poštu.

Kada sam pročitao pismo, krenule su mi suze na oči. Poznavao sam tu ženu, ali poslije čitanja poruke imao sam utisak da sam ukrao djelić nje koji mi ne pripada. Riješio sam da ga prosledim onom kome je namjenjeno – rekao je Draper.

Odnijeo je pismo do Betaninog oca i objasnio mu o čemu se radi. Gospodin Geš je bio šokiran, ali u isto vrijeme očaran Gordonovim gestom. Da bi mu se zahvalio, pozvao ga je da bude prisutan kada on kao otac bude čitao Betani pismo od njene majke.

Ona je divna djevojka i ostali su divna porodica. Čast mi je što mi je život pružio priliku da učinim tako veliku stvar za njih – dodaje Draper.

Bethany-Gash-1

Pročitajte sadržaj pisma.

– Betani (moje malo blago),

Ako ti tata čita ovo pismo, to znači da sam ja umrla i otišla u raj da živim sa anđelima. Moja pluća su bila vrlo slaba i imala sam operaciju, koja očigledno nije uspjela. Uvijek ću te čuvati sa neba i pobrinuću se da budeš dobro. Kada podigneš glavi i ugledaš najsjajniju zvijezdu, onu kao u pjesmici “Twinkle Twinkle Little Star”, znaj da sam to ja. Budi dobra djevojčica i uživaj i lijepom i dugom životu sa tatom i djedom, koji će te čuvati i voditi u školu. Uvijek ću te voljeti. Ne dozvoli nikom da te spriječava da me spominješ, jer u tome nema ništa loše. Nadam se da me nećeš zaboraviti i da ću zauvijek biti tvoja mama. Mnogo te grlim i ljubim.

Zbogom,

Mama

P.S. Nadam se da ćeš paziti na Rozi umjesto mene. Nećeš je napustiti, zar ne? –

Pogledajte Betaninu reakciju poslije čitanja pisma.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: