Objavljeno: 01.11.2015 u 13:15 | Svijet, Video, Vijesti | Komentara:

LJEKARI U ČUDU ŠTO JE JOŠ ŽIV: Deceniju je imao cistu na leđima, a onda je otkrio strašnu istinu

Budući da svijest o zapadnoj medicini u ovom dijelu svijeta nije razvijena, Bemgda je pokušao da se riješi tog čira tradicionalnom, alternativnom medicinom, ali ništa nije uspjevalo. Onda se obratio ljekaru i došao do zastrašujućeg saznanja.

Bemgda-Akajar

Bemgda Akajar (46), je iz Nigerije o dijabetičar. Prije nepunu deceniju, počeo je da osjeća bizaran svrab u ramenu, a uskoro se na tom mjestu pojavio i čir.

Budući da svijest o zapadnoj medicini u ovom dijelu sveta nije razvijena, Bemgda je pokušao da se riješi tog čira tradicionalnom, alternativnom medicinom.

Međutim, ništa nije djelovalo, i čir je vremenom prerastao u ogroman tumor. Budući da je Bemgda siromašan, pomoć je zatražio u Saveznom medicinskom centru, gdje mu je rečeno da mu je potrebno oko 70 eura samo da bi se upisao na listu za testiranje, dok će ga lijekovi koštati oko 160 eura, što je suma o kojoj Bemgda može samo da sanja.

Zbog toga donatori trenutno daju sve od sebe da u što kraćem roku prikupe potreban novac kako bi nesrećan čovjek mogao da ode na operaciju i spriječi dalje širenje tumora.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: