Objavljeno: 16.05.2017 u 12:54 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Kćerka (8) mi je ostala NEPOKRETNA I NIJEMA: I to zato što je svakodnevno jela OVU NAMIRNICU

Leksi Mi (8) je, kako kaže njena majka, bila sasvim zdrava i srećna djevojčica sve do prije tri godine kada su joj prepisani antibiotici zbog infekcije uva.

djevojcica-tunjenvina-bolest

Jutro nakon početka terapije nije mogla da se pomjeri a lice joj je bilo iskrivljeno. Dvije nedelje je dijete provelo u bolnici, ali ljekari nisu znali da joj postave dijagnozu. Njena mama, Lindzi Grant (30), vjeruje da je sve to posljedica konzumiranja tunjevine.

- Uvjerena sam da je sve ovo posljedica trovanja živom. Izgubila je mogućnost kretanja i pričanja zbog toga – uvjerena je majka, dodajući da ljekari još uvijek nisu izvršili ispitivanje nad djevojčicom, ali da je sasvim uvjerena da će testovi pokazati da je tuna uzročnik ovog teškog stanja.

- Prošle smo bezbroj testova krvi, skenova tijela i glave, biopsiju kože, pluća, i još mnogo testova i niko ne umije da postavi dijagnozu. Svi ljekari kažu da se nikada nisu susreli sa nečim sličnim – kaže Lindzi.

A prije nego što se sve ovo desilo, mala Leksi je praktično živjela na tunjevini jer joj je to bila omiljena hrana. Jela ju je, kaže majka, i kod kuće i u školi. Lindzi joj nije branila jer je bila uvjerena da je to zdravo.

Sada se Leksi vozi u kolicima jer je praktično nepokretna, a izgubila je i mogućnost govora.

- Ne može čak ni da kaže “mama”. Srce nam se slama. Tako je tužno to što joj mozak i dalje radi normalno, a ona ne može ni da se pomjeri ni da kaže nešto. Prije neki dan je bila na rođendanu drugarice i plakala je što ne može da igra sa njima – priča očajna majka.

Ljekari, kako kaže, uporno odbijaju mogućnost da je u pitanju trovanju živom i predlažu operaciju na koju Lindzi neće pristati sve dok joj ljekari kćerku prvo ne testiraju na trovanje živom.

- Ljekari mi govore da je nemoguće da je to u pitanju i tretiraju me kao da sam luda. Ja ipak vjerujem da sam u pravu – zaključuje majka.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: