Objavljeno: 03.03.2017 u 12:01 | Video, Zanimljivosti | Komentara:

Kamere ušle u najgori američki zatvor, tu čovjek doslovno požali što diše (VIDEO)

Okružni zatvor Dent, smješten saveznoj državi Missouri, na glasu je kao najgora zatvorska ustanova u Sjedinjenim Američkim Državama. Tvrde to mnogi ljudi, bez obzira moraju li boraviti u tim prostorijama kao zatvorenici ili tamničari.

okruzni-zatvor

Kako bi se uvjerio u istinitost navoda, novinar portala The Salem Newsonline je dobrovoljno unutar zatvora proveo 24 sata, pa javnosti prenio da je doista riječ o mjestu u kojemu je nezaobilazno pitanje od čega ćete skončati.

Ukratko rečeno, zatvor je prenatrpan što u zatvorenicima izaziva neprestanu nervozu, a sanitarni i higijenski uvjeti koji u njemu vladaju su odavno, blago rečeno, nehumani.

U sveukupno četiri ćelije, predviđene za dvadeset zatvorenika, trenutačno se nalazi njih 55, pa spava gdje tko stigne, odnosno za što se izbori. Nerijetko i šakama.

Sve su zidove prekrili vlaga i plijesan, voda curi na sve strane, a nitko živ više i ne pamti u kojem su stoljeću očišćeni ventilacijski otvori. I jesu li uopće od kada je zatvor nastao.

“Počeo sam raditi ovdje u travnju. Od tada do danas sam praktički neprestano lošeg zdravstvenoga stanja, iscrpljen od raznih respiratornih bolesti”, priznao je novinaru Andrewu Sheeleyju tamničar Drew Smith.

“Ali, ajde, moram priznati da danas čak i nije bilo loše. Nije bilo većih tučnjava, nitko nije poplavio ćeliju ili se pokušao ubiti”, kazao je na odlasku iz smjene, odavši tako s čime se gotovo svakodnevno suočava.

Hoće li okrug napokon dobiti novi zatvor odlučit će tamošnji porezni obveznici, koji će 4. travnja na izbore. U njihovim je rukama sudbina zatvorenika, ali i svog osoblja koje se nalazi u gotovo jednakoj nemilosti.

Izvor: dnevnik.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: