Objavljeno: 28.09.2017 u 12:30 | Slike, Video, Zanimljivosti | Komentara:

Kad je imala 17 godina, okačili su njen snimak i proglasili je ‘najružnijom na svijetu’. Prošla je kroz pakao, a onda se sve preokrenulo (VIDEO)

Motivaciona govornica Lizi Velaskez (28) iz Teksasa, nekada proglašena za najružniju ženu svijeta, rođena je sa teškim sindromom marfanoidna progerija, a nakon godina u kojima je bila žrtva maltreriranja, sada je spremna da ispriča svoju priču.

lizi-velaskez (1)

U svojoj knjizi “Dare To Be Kind” (Usudi se da budeš ljubazan), ona ohrabruje ljude da prihvate sebe i zavole to što jesu, bez obzira šta okolina pričala.

- Kada sam imala 17 godina neko je na Jutjub okačio video sa mnom i napisao da sam najružnija žena na svijetu, osjećala sam se užasno. Međutim, u isto vrijeme to mi je dalo svjetsku popularnost i priliku da krenem da radim na sebi. Sada sam ja ta koja drži motivacione govore kako prihvatiti i zavoljeti sebe i zahvalna sam tom čovjeku jer sam u prilici da pomažem drugima – rekla je ona.

Objasnila je koliko joj je bilo teško da se suoči sa sobom i tom ružnom titulom i to u tinejdžerskom periodu. Otkrila je da je tada čak imala problem i sa drogom.

lizi-velaskez (2)

Lizi je sada uspješni motivacioni govornik, učestvovala je čak i na TED-u a njena Jutjub stranica ima čak 14 miliona pregleda. Često je lice i na crvenom tepihu, gde itekako lijepo umije da se snalazi, a od kolega uživa puno poštovanje.

- Za svaku ružnu riječ koja mi je upućena uvijek pronađem u sebi snagu da zagrlim svoje unutrašnje biće i srećna sam kada mogu da pomognem i inspirišem ljude koji se bore sa sobom i okrutnom okolinom oko nas – jasna je ona i poručuje:

- U vremenu kada su supermodeli definicija ljepote, kada se uspjeh izjednačava sa bogatstvom, a slava se određuje prema broju pratilaca na društvenim mrežama, kako biste vi opisali sebe. Da li je to okruženje? Prijatelji? Porodica? – dio je njenog govora koji cijeli možete pogledati u videu ispod:

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: