Objavljeno: 19.11.2016 u 11:35 | Bizarno, Video, Zanimljivosti | Komentara:

JEZIVI KRIK PRED KRAJ: Astronautkinja VRISNULA UPOZORENJE ZEMLJI, pa pokušala da se ubije! (VIDEO)

Klaudija Hejner (59), prva francuska žena astronaut, morala je da bude vezana pošto je viknula upozorenje, a potom pala u komu zbog prekomjerne doze pilula za spavanje.

klaudija-hejner-astronautkinja (1)

Šestominutni video klip koji je na Jutjub postavio profil “UFOmania” pojavio se nedavno i istražuje tu priču. Za manje od dvije sedmice klip je pregledan više od milion puta.

Cijenjena naučnica Klaudija 1993. godine postala je član misije “Mir Altair”, u kojoj je bio i njen budući suprug Žan Pjer Hejner. Na svemirsku stanicu Mir dospjela je 1996. godine kao član rusko-francuske misije “Kasiopeja”, a 2001. godine postala je prva Evropljanka koja je posjetila Međunarodnu svemirsku stanicu. Asteroid 135268 Hejner nazvan je po Klaudiji i njenom suprugu.

Nakon povlačenja iz svemira, Klaudija je počela da se bavi politikom i postala je ministar-delegat za istraživanja i nove tehnologije (2002-2004. godine) i ministar-delegat za evropske poslove (2004-2005). Međutim, uprkos njenim naporima, budžeti za naučna istraživanja su umanjeni. Po napuštanju političke scene, radila je u biološkoj laboratoriji Pasterovog instituta.

klaudija-hejner-astronautkinja (2)

I tu priča postaje neobična…

Decembra 2008. godine mediji su izvjestili da je Klaudija primljena u bolnicu pošto je navodno uzela prekomjernu dozu tableta za spavanje. Međutim, postoje tvrdnje da je pronađena svjesna i da su morali da je vežu jer je, prije nego što je pala u komu, vrištala “Zemlja mora biti upozorena”.

Klaudija je taj incident objasnila “pregrijavanjem”, a sada se nalazi na mjestu direktora najvećeg naučnog muzeja u Evropi, prenosi australijski portal News.com.au.

Ipak, teoretičari zavjere i lovci na vanzemaljce smatraju da je Klaudija pokušala da upozori čovječanstvo na život u svemiru. Čak se pojavila i teorija da je u biološkoj laboratoriji bila na čelu istraživanja ljudske i vanzemaljske DNK, kao i da je ta laboratorija kasnije uništena u vatri.

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: