Objavljeno: 24.06.2016 u 17:30 | Lifestyle, Slike, Video, Zdravlje | Komentara:

Imate ove sitne crvene bubuljice po tijelu? Evo šta su one i zašto su opasne (FOTO/VIDEO)

Ove male crvene izrasline su dosta čest problem, a nije baš najjasnije da li je u pitanju osip, crvenilo ili bubuljice. Evo odgovora.

Bubuljicice-620x350

Ove izrasline, bubuljičice, kako god ih nazvali, imaju svoj uzrok u organizmu, a to je jedan oblik intolerancije na gluten.

Naime, ne vari svaki organizam gluten na isti način, a nauka je dokazala da je ovo jedan od vidova intolerancije, piše ViralThread.

Ako imate probleme da svarite gluten, vaša crijeva ce “upale” i to se kasnije odrazi na kožu. Zato se gluten dovodi u vezu sa raznim kožnim bolestima kao što je ekcem ili psorijaza. Ova stanja su pokazatelj da imuni sistem stvara antitjela koja uzrokuju suvu kožu i svrab.

Svaki organizam individualno reaguje na gluten, pa će nekome da se odrazi na kožu, dok će neko drugi imati stomačne tegobe, hronični umor ili nešto treće.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: