Objavljeno: 09.06.2016 u 18:52 | Ostalo, Video | Komentara:

DJEVOJČICA JE PRONAŠLA OVA SABLASNA VRATA: Nećete vjerovati šta je vidjela unutra!

U Skinskatebergu, Švedska, proizvodnja uglja bila je vrlo popularna 400 godina. Ipak ova tradicija je nestala 1996. godine.

djevojcica-koliba

Prije toga, ljudi koji su se bavili ovim poslom živjeli su u rustičnim kolibama. Vodili su jednostavne živote. Taj stil života je skoro pa nestao bez traga sve dok lokalne vlasti nisu odlučile da sazidaju male kolibice samo od trave i blata.

Danas, 12 koliba se iznajmljuje gostima novog vlasnika, Anreasa Ahlsa. Gosti mogu da uživaju u starom načinu života. Kolibe su napravljene u brdima i pružaju osjećaj sigurnosti. Kuće nemaju vodu ni struju. Unutra ćete pronaći šporet na drva i dva kreveta. Kuće su takođe opremljene toaletom i saunom pored jezera.

Kuće nisu uopšte urađene u modernom stilu. Mi bismo možda voljeli da prenoćimo jednu ili dvije noći i da se osjetimo bliže majci prirodi, ali to je dovoljno.

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: