Objavljeno: 08.10.2017 u 12:35 | Music, Showtime, Video | Komentara:

BIO JE PJEVAČ ANĐEOSKOG GLASA: Pogledajte do sada NEOBJAVLJEN SNIMAK Tošeta Proeskog koji sa sobom nosi VELIKU TUGU (VIDEO)

Ovaj (do sada) neobjavljen snimak, još jedna je potvrda da je Toše Proeski bio vrhunski pjevač, anđeoskog glasa. Iako već deceniju nije sa nama, njegov talenat je i dalje neosporan.

tose

Makedonski pjevač Toše Proeski, poginuo je u saobraćajnoj nesreći u ranim jutarnjim časovima 16. oktobra 2007. godine blizu mjesta Nova Gradiška, oko 150 kilometara jugoistočno od Zagreba.

Prema nepotvrđenim informacijama, uzrok nesreće je bila neprilagođena brzina vozila. U automobilu su se nalazili Georgij Georgijevski, Toše Proeski i njegova menadžerka Ljiljana Petrović. Vjeruje se da je Toše od siline udarca u kamion preminuo na licu mjesta. Vozač Georgijevski je prošao sa težim tjelesnim povredama, dok je Ljiljana Petrović imala lakše tjelesne povrede.

Podsjetimo, Vlada Republike Makedonije poslala je specijalan helikopter koji je prenijeo posmrtne ostatke pjevača, a srijeda, 17. oktobar, proglašen je Danom žalosti. Toše Proeski je sahranjen u Kruševu uz najveće državne počasti.

Danas, deset godina kasnije, i dalje se slušaju i slušaće se pjesme makedonske zvijezde. Prerano je otišao, ali iako već deceniju nije tu muzika je nešto što je za njim ostalo.

Tako je juče, na radost svih onih koji su voljeli i dalje vole njegove pjesme, objavljena nova numera “Upali plamen”.

Pjesma je na engleskom i predstavlja najavu albuma koji je on snimao i želio da objavi na tom jeziku. U ovoj pjesmi čuje se sjajan Tošetov vokal i ekranizovana je na zanimljiv način. Ipak, tuga velika je skrivena iza činjenice da je ova numera nastala samo nekoliko mjeseci prije njegove pogibije.

U nastavku poslušajte numeru “Upali plamen”:

Izvor: dnevno.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: