Objavljeno: 08.10.2017 u 20:53 | Svijet, Video, Vijesti | Komentara:

SNIMLJEN STRAVIČAN TRENUTAK DOK JE NAJVEĆI PUTNIČKI AVION NA SVIJETU SLIJETAO U DUSSELDORF ‘Počeo je puhati snažan vjetar, pilot ga je jedva izvukao’

Najveći komercijalni putnički avion na svijetu, golemi Airbus A380 Emiratesa sa 500 sjedala snimljen je u stravičnom videu kako se tijekom snažne oluje u četvrtak bori sa slijetanjem na pistu u njemačkom Düsseldorfu.

avion-slijetanje

I dok je samo slijetanje proteklo relativno mirno, problem je nastupio kada su kotači zrakoplova dotaknuli tlo.

Video je snimio promatrač Martin Bogdan i objavio ga na YouTubeu.

Pilot je avion prizemljio pod kutom, a kad ga je pokušao poravnati s pistom, divlji vjetar počeo ga je divlje ljuljati.

Nekoliko trenutaka avion je letio s jedne strane piste na drugu dok je pilot pokušavao stvar staviti pod kontrolu. Naposljetku je i uspio.

- Snimio sam dosad tisuće slijetanja na nekoliko aerodroma u Europi u proteklih nekoliko godina, no ovo je slijetanje bilo iznimno teško i neuobičajeno. Prvo je izgledalo da neće biti problema, no kada je udario u pistu vidio sam da pilot pokušava poravnati avion uz pomoć repnog kormila i srećom je uspio. Ovaj video pokazuje iznimne vješđtine pilota jer je uspio izravnati avion prilikom neočekivanog naleta vjetra. Odličan posao – kazao je Martin Bogdan.

Posljednjih dana sjever Njemačke bori se s vjetrom jačine uragana dok oluja Xavier, u kojoj je poginulo sedmero ljudi, tutnji državom. Najviše štete zabilježeno je na sjeveroistoku, a u prekidu je željeznički promet u Berlinu, Hanoveru, Hamburgu i Keilu.

Glasnogovonik Emiratesa kazao je kako sigurnost putnika i posade nije bila ugrožena.

Izvor: jutarnji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: