Objavljeno: 29.02.2016 u 17:20 | Sport, Tenis | Komentara:

LJUBITELJI TENISA U ŠOKU: Federer saopštio loše vijesti!

Švajcarski teniser Rodžer Federer operisao je koljeno početkom februara, a oporavak ide sporije nego što se očekivalo. Nakon poraza u polufinalu Australijan opena od srpskog tenisera Novaka Đokovića, Federer je podvrgnut artroskopskoj operaciji koljena.

federer

Iako se očekivalo da će pauza trajati mjesec dana i da će propustiti samo turnire u Roterdamu i Dubaiju, Federera ipak nećemo još neko vrijeme vidjeti na terenu.

Naime, Federer neće učestvovati na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju. Najavio je da se na teren vraća tek 10. aprila, kada počinje Masters u Monte Karlu.

“Rehabilitacija koljena ide dobro. Godina je duga, ne želim da pretjerujem i da se vraćam prerano na teren. Nažalost, neće me biti na sjajnom turniru kao što je Indijan Vels. Nakon konsultacija sa svojim timom odlučio sam da se vratim u Monte Karlu. Hvala svima na podršci“, poručio je Federer.

Izvor: kurir.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: