Objavljeno: 13.08.2013 u 18:39 | Nogomet, Sport | Komentara:

FIFA odobrila bh. sportsko državljanstvo Izetu Hajroviću

izet-hajrovic

Izet Hajrović će u budućnosti nastupati za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine potvrđeno je danas iz FIFA-e ekskluzivno saznaje Reprezentacija.ba portal.

Fudbaler Grasshoppersa prije nekoliko mjeseci podnio je zvanični zahtjev za promjenom sportskog državljanstva, te potpisao dokument sa kojim garantuje da će u budućnosti igrati isključivo za Bosnu i Hercegovinu.

Hajrović je u prošlosti nastupio za sve selekcije Švicarske, uključujući i A reprezentaciju. Kako je za seniorsku švicarsku reprezentaciju igrao u prijateljskom meču, nije bilo prepreka za promjenu njegovog sportskog državljanstva, te će ovaj fudbaler u budućnosti nastupati za Bosnu i Hercegovinu.

Prije Izeta, za isti potez se odlučio i njegov mlađi brat Sead, koji od juna nastupa za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Izvor: Reprezentacija.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: