Objavljeno: 21.07.2013 u 11:32 | Nogomet, Sport | Komentara:

Bomba iz Barcelone: Barcelona želi Safeta Sušića za trenera

Sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta se obratio crnogorskom menadžeru Milana Ćalasanu i zatražio kontakt sa Safetom Sušićem.

safet-susic

U igri je bio Tito, obitelj Messi ima kandidata, koji se zove Tata (Martino), ali najzvučniji kandidat za trenera Barcelone je – Pape! Safet Pape Sušić!

Nakon što su Nou Camp odbili Michael Laudrup i Andre Villas-Boas, a time out su zatražili Roni Koeman (Feyenoord), Ernesto Valverde (Athletic Bilbao) i Luis Enrique (Celta Vigo), dok Hristo Stoičkov još nije saznao da Barça traži trenera, sportski direktor Barcelone Andoni Zubizarreta se obratio crnogorskom menadžeru Milana Ćalasanu i zatražio kontakt sa Safetom Sušićem!

Očarani Zubizarreta

Izbornik bosanske reprezentacije je na velikoj cijeni, posebno nakon pobjedonosnog marša BiH momčadi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. – Zubizaretta je Sušićem bio očaran kao igračem, a prati ga i kao trenera. Doživljava ga kao učenika Ivice Osima, kojega Zubizarreta iznimno cijeni i rekao je Ćalasanu da će na njegovoj listi budućeg trenera Barcelone, koju će predložiti predsjedniku Rosselu, na vrhu liste biti ime Safeta Sušića – istaknuo je Ćalasan. Glavna prednost Safeta Sušića je što forsira ofenzivni, napadački nogomet, što je u trenerskom smislu potpuno sazrio i stoga treba očekivati skori sastanak sportskog direktora Barcelone i izbornika bosanske reprezentacije.

Uznemirit će se NS BiH

Vjerojatno će ova vijest uznemiriti čelnike Nogometnog saveza BiH, koji žele da Sušić vodi nacionalnu momčad na SP u Brazilu, ali Sušić će odlučiti – Barcelona ili Rio de Janeiro, Nou Camp ili Maracana?

- Zubizarreta će se sa Sušićem sastati u Parizu ili Sarajevu, i to u idućih nekoliko dana – potvrdio je Ćalasan.

Tito Vilanova je bivši, Tata Martino je prijatelj i favorit Jorgea Messija, oca Lea Messija, a na horizontu se pojavio i trener, kojega je preporučio Tito Vilanova – Joan Frances Ferrer, za prijatelje Rubi, koji vježba katalonsku Gironu. Svi nabrojeni kandidati nemaju ni približno tako dobre reference kao Safet Pape Sušić. Bio je genijalni igrač PSG-a, sada je jedan od najboljih trenera na području bivše Jugoslavije, preporodio je Bosnu i takve preporuke otvaraju čak i vrata Barcelone.

Izvor: jutarnji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: