Objavljeno: 06.10.2017 u 12:05 | Slike, Svijet, Vijesti | Komentara:

Voz naletio na autobus: Najmanje 19 mrtvih, među njima i dijete (FOTO)

Vozač autobusa kazahstanskih registracija pokušao je prijeći prugu dok je na semaforu bilo crveno svjetlo, a motor vozila je otkazao dok se nalazio na sredini pruge…

autobus-voz (1)

Najmanje 19 ljudi je poginulo u sudaru voza i autobusa u blizini grada Vladimir u Rusiji, 180 kilometara sjeveroistočno od Moskve, javljaju novinske agencije.

Među poginulima je i jedno dijete, a dvoje djece je u kritičnom stanju. Sudar se dogodio u 3.39 ujutro po lokalnom vremenu u blizini stanice Pokrov.

Pet osoba prevezeno je u bolnicu, od kojih se četvero nalazi u kritičnom stanju. Očevid je u tijeku.

autobus-voz (2)

Prema prvim informacijama, vozač autobusa kazahstanskih registracija pokušao je prijeći prugu dok je na semaforu bilo crveno svjetlo, a motor vozila je otkazao dok se nalazio na sredini pruge.

- Putnici u autobusu su spavali. Ukupno ih je bilo 50. Vozač je vikao da izađu iz autobusa i poguraju ga preko pruge. Oni koji su izašli su preživjeli, a oni koji su ostali u autobusu su poginuli. Autobus je prepolovljen – priopćili su iz Ureda regionalnog guvernera.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: