Objavljeno: 11.04.2017 u 11:11 | Slike, Svijet, Vijesti | Komentara:

Veliko čudo na raspelu u crkvi svetog Groba u Jeruzalemu: ‘KRIST OTVORIO OČI!’ (FOTO)

‘Čuda koja se događaju s dopuštenjem Božje ljubavi događaju se kako bi mi ojačali našu slabu vjeru, ali ona ne mogu biti razlog naše vjere’

isus-slika (1)

Čudesan događaj navodno se dogodio u Crkvi Svetog Groba u svetom gradu Jeruzalemu. Golgota, mjesto Gospodinova raspeća također se nalazi u toj crkvi, a iznad tog mjesta stoji oltar. Hodočasnici tako mogu štovati mjesto na kojem je križ bio postavljen u zemlju, a iznad tog mjesta visi raspelo na kojemu visi raspeti Gospodin zatvorenih očiju.

Čudesni događaj javnosti je podijelio fra Theodore Daoud, a događaj se dogodio 29. ožujka, u srijedu. Naime, fra Theodore podijelio je s javnosti sliku raspela koje se nalazi iznad mjesta Isusova raspeća te rekao da je tog dana Isus na raspelu otvorio oči koje su ostale otvorene tijekom cijelog tog dana.

Na svojoj Facebook stranici svećenik je podijelio svjedočanstvo rekavši: ‘Čudesni događaj dogodio se protekle srijede pred očima brojnih svećenika i posjetitelja, uključujući mog prijatelja pravoslavnog svećenika Malateusa Basala koji je uslikao ove slike i ispričao mi detalje čuda, kao što je detalj, da su oči Krista Raspetog ostale otvorene cijeli taj dan’.

Fra Theodore također je dodao neke riječi koje nas pozivaju da osnažimo svoju vjeru u svojim srcima napisavši sljedeće: ‘Čuda koja se događaju s dopuštenjem Božje ljubavi događaju se kako bi mi ojačali našu slabu vjeru, ali ona ne mogu biti razlog naše vjere. Naša vjera mora biti dublja od toga. Vidjeli smo Boga u tijelu, čuli smo ga i jeli s njim, bili smo svjedoci raspeća, smrti njegove, uskrsnuća i uzašašća na nebo. Daleko najveće čudo događa se u božanskoj liturgiji gdje se kruh i vino pretvara u Tijelo i Krv Kristovu. Budimo uvijek svjesni toga.’

isus-slika (2)

Na kraju fra Theodore piše: ‘Mi na ovo čudo kao i sva ostala čuda gledamo kao znak od Boga kako bi ojačali našu vjeru i sjetili se Božanske ljubavi Onoga koji je umro na križu za naše grijehe. Zato se pokajmo i pripremimo za Veliki tjedan muke Gospodnje te za njegovo Uskrsnuće. Hvala Bogu za sve’.

Naime, čudo otvorenih očiju na raspelu Isusa Krista dogodilo se samo tjedan dana nakon što je rad na edikuli Kristova groba završen i dva tjedna prije prije jednog od najvećih čuda u Jerzalemu, a to je čudo Svete Vatre koja se sama od sebe pali (znanost je nijema) u ovoj crkvi svake godine na Veliku Subotu (po julijanskom kalendaru). Ove godine naime, Velika Subota je velika i za katolike i za pravoslavce!

Izvor: dnevno.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: