Objavljeno: 14.08.2015 u 23:04 | Slike, Svijet, Vijesti | Komentara:

TURČIN ŠOKIRAO JAVNOST: Da li vjerujete da ovaj čovjek ima 95 godina? (FOTO)

Turčin Kazim Gurbuz rođen je u Adani 1920. godine. Pažnju javnosti privukao je zbog svoje vitalnosti, a za mladalački izgled smatra da je odgovorno redovno vježbanje, ishrana i pozitivan pristup životu.

Kazim-gurbuz (1)

Tajna dugovječnosti je, prema njegovim riječima, jednostavna i svako može da izgleda kao on i u tim godinama. Ključno je redovno vježbati i raditi na fleksibilnost tijela i zglobova, prenosi list Hurijet.

Kazim-gurbuz (2)

Izuzetno je važna i ishrana, a kaže da postoje i „super namirnice” poput maslina, meda, svježeg voća i paprika.

Kazim-gurbuz (3)

Veliki je poštovalac joge i dugogodišnji učitelj te drevne vještine. Čak i u 95. godini može da izvede najzahtjevnije poze. Osim filozofije joge, odgovore na životna pitanja pronalazi u Kuranu.

Kazim-gurbuz (4)

U koliko je dobroj fizičkoj formi, osim što je veoma aktivan, Kazim navodi i da ima seksualnu kondiciju 30-godišnjaka.

Kazim-gurbuz (5)

Kazim je 1961. godine doživio tešku saobraćajnu nesreću i ostao paralizovan, a doktori su rekli da su šanse da prohoda minimalne. Tvrdi da je uz pomoć tretmana koji je sam razvio uspjeo da se podigne nazad na noge.

Izvor: blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: