Objavljeno: 27.01.2018 u 12:19 | Slike, Svijet, Vijesti | Komentara:

Sin prijavio nestanak roditelja, policija ih našla zazidane u garaži! Sumnja se da ih je on ubio

Ingo P. iz Nirnberga prijavio je nestanak svojih roditelja sredinom decembra, a u ponedeljak su njihova tijela pronađena zazidana u garaži.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Prema riječima njihovog sina, Elfride (66) i Peter P. (70) napustili su svoju kuću 13. decembra i nestali bez traga. Policija je u ponedeljak u pretresu kuće i potrazi za tragovima otkrila njihova tijela zazidana u garaži.

- Uvjereni smo da se radi o navodno nestalom paru – izjavio je šef policije Johan Rast, piše “Bild”.

Njihov sin Ingo P. (25) i njegova supruga (22) uhapšeni su nakon pronalaska tijela zbog sumnje na ubistvo.

- U vezi s nestankom parova bilo je nelogičnosti. Trenutno se sprovode ispitivanja – izjavila je portparolka policije.

Ingo P. nekoliko je puta dao policiji različite izjave o nestanku roditelja. Tvrdio je da su željeli da odu na odmor, a kada se nisu vratili, prijavio je njihov nestanak.

Policija je posumnjala da se radi o zločinu nakon što im je Ingo u nekoliko razgovora dao različite informacije o odredištu i vremenu navodnog planiranog putovanja roditelja.

Bild piše kako su Ingo i supruga živjeli u istoj kući s njegovim roditeljima, a Elfride se protivila njihovoj vezi. Policija je u kući zatekla tragove nedavnog renoviranja u kojoj su radovi bili toliko loše izvedeni da su odmah posumnjali na mogućnost nasilnog zločina.

U amaterski zazidanoj rupi u garaži pronašli su tijela nesrećnog para.

Izvor: telegraf.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: