Objavljeno: 08.10.2016 u 11:45 | Music, Showtime, Slike, TV | Komentara:

SA KOSOM: Ovako je Džej izgledao kao mladić, U DRUŠTVU LEGENDE PODZEMLJA! (FOTO)

Popularni pjevač Džej Ramadanovski, jedna od najvećih legendi srpske estrade odrastao je na Dorćolu, a u mladosti je bio sklon maloljetničkoj delikvenciji, zbog čega je često dane provodio po domovima za vaspitanje djece i omladine.

Dzej

Dok je u muzici bio još samo amaterski, bavio se sitnim kriminalom, o čemu je uvek otvoreno govorio u javnosti.

Na fotografiji ispod teksta možete vidjeti Džeja (skroz desno) upravo iz ovog, mladalačkog perioda, kada je još bio mršavi mladić. Osim Džeja na ovoj fotografiji, koja kruži internetom, možemo vidjeti i njegovog brata od tetke, Isa Leru Džambu (drugi s lijeva), sada već mitsku figuru beogradskog podzemlja – žestokog momka, koji je nestao bez traga 1992. godine, poslije sukoba sa obezbjeđenjem u kockarnici “Beograđanke”:

- Džambolero ili Džambolaja, kako sam ga često zvao, bio je oštar lik, tip sa ogromnom čukom, odavde do vječnosti, najsrdačniji Džipsi – opisao je svojevremeno Džej Džambu u intevju za “Politiku”, istakavši da je i njegov brat takođe volio muziku i da je znao lijepo da pjeva.

- “Teško je živjeti” i Žuta ruža” su dvije naše zajedničke pjesme. On je bio tekstopisac, a ja sam komponovao muziku, i to isključivo na osjećaj – ispričao je Džej.

Izvor: srbijadanas.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: