Objavljeno: 05.10.2017 u 10:45 | Slike, Svijet, Vijesti | Komentara:

Pobijedio ogromnog pitona, ali završio sa strašnim ozljedama

Hrabri Robert Nababan (37), hodajući kući s posla u pokrajini Riau, naišao je na dvoje pješaka kojima je put prepriječila ogromna zmija. Odučio se ‘obračunati’ s gigantskim gmazom.

ogromni-piton (1)

Muškarac iz Indonezije iz borbe s pitonom dugim čak 7 metara čudom je izašao kao pobjednik, ali je zaradio stravične ozljede, piše Daily Mail.

Hrabri Robert Nababan (37), hodajući kući s posla, naišao je na dvoje pješaka kojima je put prepriječila ogromna zmija. Odučio je pomoći i ‘obračunati’ se s gigantskim gmazom. Zmija ga je lakoćom zarobila svojim tijelom i ugrizla ga za ruku.

ogromni-piton (2)

Dugotrajna i iscrpljujuća borba završila je zmijinom smrću, a Nababan je s teškim ozljedama završio u bolnici gdje se liječnici još uvijek bore za njegov život.

Riječ je o mrežastom pitonu, čiji najveći primjerci mogu premašiti i 7 metara dužine. U Guinnessovoj knjizi rekorda najveći zabilježeni primjerak, pitonka Medusa, mjerila je čak 7,67 metara.

ogromni-piton (3)

Indonezijski mediji podsjećaju na sličan slučaj u ožujku kada je nestao muškarac iz pokrajine Zapadni Sulavesi. Pronađen je mrtav u utrobi zmije.

Izvor: 24sata.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: