Objavljeno: 20.12.2016 u 11:28 | Slike, Svijet, Vijesti | Komentara:

OSTAVILA LAGODAN ŽIVOT I OTIŠLA U RAT PROTIV ISIS-a: Kada se vratila u domovinu uslijedio je šok

Mlada Dankinja Joanna Palani prije godinu dana postala je udarna svjetska vijest nakon što je otkriveno da je ostavila lagodan život u domovini, napustila fakultet i otišla u Siriju ratovati protiv ISIS-a.

planai2

Atraktivna studentica se pridružila kurdskim snagama koje su oslobodili grad Kobane na turskoj granici. Međutim, umjesto hvalospjeva, u domovinu ju je dočekao šok. Odmah po povratku danska obavještajna služba oduzela joj je putovnicu kako se više ne bi vratila u Siriju.

Dobila je 12-mjesečnu zabranu putovanja, ali ona je na sudu priznala kako je 6. lipnja ove godine otišla u Katar. Vlasti su odmah reagirale i strpale ju u pritvor.

palani (1)

Njezin odvjetnik, Erbil Kaya, ogorčen je činjenicom da se danske vlasti bore protiv osobe koja je ratovala uz bok danskih vojnika i ostalih koalicijskih snaga.

palani3

- Ovo je sramota! Povratnike iz Sirije koji su se borili na strani ISIS-a pokušavaju rehabilitirati, a nju žele iza rešetaka. Mi smo prva zemlja svijeta koja kažnjava osobe koje se bore na strani međunarodne koalicije. Neviđeno licemjerje! Dakle, želimo oprostiti teroristima, a kazniti ljude koje se bore za pravdu. Nema smisla, zar ne? – očajan je Kaya.

palani4

Palani je kći iranskog Kurda i rođena je u izbjegličkom kampu u Ramadiju 1993. godine. Njezina obitelj tri godine poslije doselila se u Dansku. Kako sama kaže, otišla je Kurdistan se boriti za ‘ženska prava i demokraciju’. Sada joj prijeti dvogodišnja zatvorska kazna…

Izvor: jutarnji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: