Objavljeno: 05.11.2014 u 13:11 | Slike, Svijet, Vijesti | Komentara:

Neobična pojava šokirala građane: Znate li šta je “poderalo” nebo? (FOTO)

Kada je i većina drugih stanovnika primijetila pojavu, društvene su mreže preplavile neobične fotografije, ali i rasprave o tome je li riječ o dolasku vanzemaljaca ili nečeg drugog apokaliptičnog.

neobicna-pojava-na-nebu (3)

Iznad australskog gradića 132 kilometra od Melbournea na nebu se pojavila neobična pojava. Izgledalo je poput poderanoga neba, a u pukotini se smjestila duga. Pojava je mještane iznenadila, ali i uplašila, javlja Mashable.

Jedna mještanka Wonthaggija među prvima je uočila pojavu te je fotografirala i javila lokalnoj radijskoj postaji. Kada je i većina drugih stanovnika primijetila pojavu, društvene su mreže preplavile neobične fotografije, ali i rasprave o tome je li riječ o dolasku vanzemaljaca ili nečeg drugog apokaliptičnog.

neobicna-pojava-na-nebu (2)

Teorije zavjere nisu dugo trajale jer priroda ipak ima objašnjenje. Naime, riječ je o rijetkoj vrsti oblaka “Fallstreak Hole”, javlja iO9.

neobicna-pojava-na-nebu (4)

Takve oblake obilježava treperenje koje je slično kondenzacijskim tragovima aviona. Izgled duge rezultat je vodenih kristala u smrzavanju oblaka i reflektiranju svjetla. Zaleđeni kristali napravili su jedan komad oblaka nešto težim pa on izgleda spuštenije od ostatka, tj. drugih dijelova istoga oblaka i čini ga misterioznim.

Izvor: dnevno.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: