Objavljeno: 13.08.2016 u 11:02 | Ljepotice, Savjetnik, Slike | Komentara:

Nekad su bile misice Jugoslavije i Srbije: Danas ovako izgledaju (FOTO)

Djevojke koje su od 2002. godine obilježile izbore za najljepše djevojke na ovim prostorima i koje su u skadu sa političkim promjenama nosile titulu Mis SR Jugolavije, Mis Državne zajednice Srbije i Crne Gore i Mis Srbije, i danas su zanimljive medijima. Jednom mis, uvijek mis, a nekad zvanične misice danas izgledaju ovako.

Jelena Jakovljević na izboru za Mis svijeta 1998. godine na Sejšelima

Jelena Jakovljević na izboru za Mis svijeta 1998. godine na Sejšelima

Prije 18 godina Jelena Jakovljević je proglašena najljepšom Jugoslovenkom. Pored titule ljepote ponijela je i titule Mis fotogeničnosti i Mis interneta.

Danas je poznata pod drugim imenom, Jelena Bin Drai. Prije 12 godina je upoznala Saida Bina Draija, bogatog nasljednika iz Dubaija. Poslije četiri godine zabavljanja vjenčali su se po arapskim običajima u ovoj zemlji.

Jelena i Said imaju troje djece, a ona postaje sve uspješnija na polju modnog dizajna.

Tijana Stajšić na izboru za Mis svijeta 2001. godine u Južnoj Africi

Tijana Stajšić na izboru za Mis svijeta 2001. godine u Južnoj Africi

Tijana Stajšić (31) je prije 15 godina izabrana za Mis SR Jugoslavije. Ljepotica iz Sombora je 2001. godine na izboru za Mis svijeta u Južnoj Africi zauzela šesto mjesto i time postigla najveći uspjeh u istoriji kompanije Mis Ju.

Poslije učešća na takmičenjima ljepote Tijana se bavila manekenstvom, a oprobala se i u rijaliti programima.

Ana Šargić na izboru za Mis svijeta 2002. godine u Londonu

Ana Šargić na izboru za Mis svijeta 2002. godine u Londonu

Lijepa Ana Šargić (32) je 2002. godine ponijela titulu Mis SR Jugoslavije. Bila je posljednja misica ove zemlje, a na svjetskom takmičenju u Londonu ušla je u top 20.

Ana danas živi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, od 2010. godine je u braku sa Rezom Kalantarianom sa kojim ima dvije kćerke. Radi u kompaniji “Edwards & Towers Real Estate” i deceniju poslije trijumfa na izboru ljepote sjajno izgleda.

Jelena Pejić je 2004. godine ponijela titulu najljepše u našoj zemlji. Poslije svjetskog izbora u Kini i stipendije za studiranje u Fransuskoj Jelena se posvetila modelingu u Kanadi i to uspješno.

Na njenom Fejsbuk profilu vidimo da je ljepota i danas njen saveznik.

Dina Džanković je 2005. godine postala Mis Srbije i Crne Gore 2005. godine. Odrekla se učešća na takmičenju za Mis svijeta i to zbog ljubavi sa košarkašem Mirsadom Turkdžanom, bratom pjevačice Emine Jahović Sandal.

missice (4)

Za šest godina braka ovaj par je dobio troje djece, a prije tri godine su se razveli.

Posljednja Mis Državne zajendice Srbije i Crne Gore bila je Vedrana Grbović (28) iz Beograda. Imala je zapaženo učešće na izboru za Mis svijeta u Poljskoj 2006. godine, ali su je pravi uspjesi čekali nakon tog takmičenja.

Posvetila se manekenstvu i poslije uspjeha u našoj zemlji, okrenula se modnom tržištu u Grčkoj, Makedoniji, Italiji i Australiji, gdje je osvojila i nekoliko modnih nagrada.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: