Objavljeno: 30.09.2016 u 10:39 | Lifestyle, Slike, Zdravlje | Komentara:

Milica se za 5 mjeseci PREPOLOVILA! Tajna njene transformacije je tako jednostavna! (FOTO)

Milica je, kako nam je ispričala, oduvijek bila krupnija. Kad god bi me opisivali, uvijek bi govorili ‘Milica je lijepa djevojka, a debela. Baš šteta! – kaže nam ova djevojka koja se negdje u sebi i pomirila sa tim da će situacija uvijek biti takva.

milica-mrsanje (2)

Onda su 2014. godine počeli problemi – na visinu od 175 centimetara imala je 117 kilograma. Bubrezi i srce bili su joj u lošem stanju, i bila je redovan pacijent na Hitnoj pomoći. Tada je riješila da na svoj pređašnji način života stavi tačku.

U to vrijeme, dan mi je izgledao ovako: nakon ustajanja, kupila bih dvije pice za doručak, otišla na fakultet gdje bih nastavila sa slatkišima, sokovima i hranom iz pekare. Onda bih kući nastavila niz uz neki giros ili pljeskavicu. Sve u svemu, nisam ispuštala hranu iz ruke – priča nam ova studentkinja, koja danas izgleda bolje nego ikada.

Kada je donijela konačnu odluku da je vrijeme da učini nešto za svoje zdravlje, u pomoć joj je pritekla sestra koja živi u Osijeku.

Ona ima četvoro djece, a izgleda kao djevojka. Rekla mi je da, ukoliko do februara spustim kilažu na 95, mogu da dođem kod nje na par mjeseci i da zajedno treniramo. Tako je i bilo, a nakon te posjete sam nastavila samostalno sa dijetom i treninzima – objašnjava nam Milica.

milica-mrsanje (3)

Promjena ishrane bila je baš onakva kakva i treba da bude, jer se nije izgladnjivala već je prosto smanjila porcije i izbacila nezdrave stvari. Dakle, tijesto, slatkiši, sokovi, grickalice za nju više nisu postojali. Uz to, u potpunosti je promjenila svoj način života.

Dan mi je izgledao ovako: ustanem u sedam sati, popijem toplu vodu sa limunom, za pola sata doručkujem, i to najčešće zobenu kašu sa medom i voćem. Potom ponovo sačekam pola sata i odem u teretanu. U prvo vrijeme sam tamo znala da provedem i četiri sata, a nakon toga bih pojela proteine, najčešće u vidu mesa. Meso samo obarim ili ispečem u foliji, i jedem sve osim prasetine – otkriva Milica svoj recept.

U to vrijeme, kaže ona, nije izlazila nigdje – čak ni na kafu sa drugaricama. Bila je potpuno posvećena vježbanju i dijeti, pa bi ustala u sedam, a u krevetu bila već u pola devet. Rezultat je bio taj da je za svega par mjeseci spala na 65 kilograma, a uz to nema viška kože upravo zahvaljujući predanom vježbanju.

milica-mrsanje (4)

Shvatila sam da postajem drugačija osoba onog trenutka kada mi prva misao kada otvorim oči izjutra nije bila pica – zaključuje Milica, čija priča o nevjerovatnoj transformaciji zaista može da posluži kao inspiracijama svima koji bi da pređu na zdravi stil života.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: