Objavljeno: 06.02.2016 u 10:36 | Hrana i piće, Lifestyle, Slike | Komentara:

Isjekla je 1,5kg crnog luka i napravila specijalitet, koji ćete morati da zavolite. NJAM, NJAM!

Crni luk značajno poboljšava ukus u kom god jelu da se nađe. Isto važi i za ovu francusku supu od luka…

Najprije isjecite baget na kriške

specijalitet-od-luka-1

Oljuštite i ijsecite oko 6 glavica luka, ali i nešto bijelog luka.

specijalitet-od-luka-2

Rastopite maslac u tiganju

specijalitet-od-luka-3

Sada dodajte bijeli luk, a nakon dva minuta i crni. Za manje od 45 minuta sve će biti karamelizovano

specijalitet-od-luka-4

Zatim polijte luk sa šoljicom bijelog vina

specijalitet-od-luka-5

Sada možete dodati ti čaše pilećeg bujona (voda iz supe, bez tjestenine)

specijalitet-od-luka-6

I potom jednu kafenu kašičicu ljutog senfa

specijalitet-od-luka-7

Dodajte još tri čaše goveđeg bujona. Kuvajte 25 minuta

specijalitet-od-luka-8

Ne zaboravite so i biber, po ukusu

specijalitet-od-luka-9

Supu prekrijte sa tostiranim bagetom i sirom

specijalitet-od-luka-10

Pecite u rerni, sve dok se sir ne rastopi – Prijatno!

specijalitet-od-luka-11

Izvor: likemag.com

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: