Objavljeno: 07.10.2015 u 17:57 | Slike, Svijet, Vijesti | Komentara:

Direktori u panici bježali od radnika: Najavili 2900 otkaza, pobješnjeli zaposlenici strgnuli odjeću s njih!

Bijesna gomila koja prosvjeduje zbog najavljenih 2900 otkaza u Air Franceu strgnula je majice s dvojice menadžera iz uprave te aviokompanije, prenosi britanski Telegraph.

Foto: AFP Photo/Kenzo Tribouillard

Foto: AFP Photo/Kenzo Tribouillard

Pomoćnik direktora za ljudske potencijale Xavier Broseta našao se usred gužve kada je nekoliko stotina zaposlenika upalo u urede Air Francea i prekinulo sastanak središnjeg odbora tvrtke (CCE) u Roissy-en-Franceu.

Gomila se sjatila na urede u trenutku kada je Air France-KLM otkrio plan restrukturiranja koji bi mogao rezultirati gubitkom od 2,900 radnih mjesta. Glavnom čovjeku Air Francea u Orlyju, Pierreu Plissonnieru, također je strgana odjeća kako ga je gomila opkolila.

Foto: AFP Photo/Kenzo Tribouillard

Foto: AFP Photo/Kenzo Tribouillard

Tvrtka je navodno prisiljena na rezanje radne snage, prvi put još od 90-ih godina prošlog stoljeća, nakon što se nije uspjela dogovoriti s pilotima oko radnih uvjeta. Air France je od pilota tražio povećanje radnih satih bez povećanja primanja kako bi se eliminirali gubici u tvrtki koji su počeli 2011. godine.

Air France je na sastanku sa svojim vijećem radnika rekao da bi otkaz moglo dobiti 300 pripadnika kabinskog osoblja, 900 stjuardesa i stjuarda i 1,700 radnika na zemlji‘, rekao je predstavnik sindikata kabinskog osoblja UNAC.

Sastanak je prekinut nakon što su prosvjednici upali u prostoriju.

Foto: AFP Photo/Kenzo Tribouillard

Foto: AFP Photo/Kenzo Tribouillard

Flota Air Francea mogla bi se smanjiti za 14 zrakoplova zbog otkaza narudžbe Boeingovih Dreamlinera, postupnog umirovljenja grupe Airbusovih zrakoplova A340 i gašenja manje popunjenih linija‘, rekli su iz UNAC-a.

Promjene ovog tipa zahtijevale bi smanjivanje Air Franceove mreže letenja, prvo kroz sezonska ukidanja pojedinih ruta, a nakon toga kroz ukidanja nekih ruta 2017. godine. Ukupno gledajući, 22 rute bit će pogođene ako se ovo restrukturiranje provede.

Foto: AFP Photo/Kenzo Tribouillard

Foto: AFP Photo/Kenzo Tribouillard

Promjene se ne mogu provesti prije sredine prosinca prema francuskim zakonima što daje dvjema stranama otprilike dva mjeseca da pronađu rješenje.

Air France je rekao da će podnijeti kaznene prijave protiv prosvjednika koji su zaslužni za nemile scene kod Roissyja.

Izvor: jutarnji.hr

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: