Objavljeno: 29.11.2017 u 12:56 | Lifestyle, Slike, Zdravlje | Komentara:

Bez brojanja kalorija i dijete sam se ISTOPILA: Samo sam SVAKOG DANA radila ovu nikad lakšu stvar

Brojanje kalorija se pokazalo kao vrlo uspješan i logičan metod kada želite da izgubite višak kilograma. Međutim, mnogi sebi postave nerealne ciljeve u vidu unosa premalo kalorija. Ako izdrže, kilogrami odlaze, ali se vraćaju čim brojanje prestane. I za takve ljude brojanje kalorija nikako ne dolazi u obzir.

zene-dijeta (1)

Postoji jedna mnogo lakša metoda – neka vam svaki tanjir izgleda ovako: 25 do 30 odsto ugljenih hidrata, 25 odsto proteina i 40 do 50 odsto povrća, ali onog bez skroba. Time ćete postići cilj, a nećete morati da se toliko ograničavate.

A postoji i još metoda za tesanje figure koji ne uključuju brojanja kalorija. Dovoljan dokaz da je moguće su ove slike:

SVAKOG DANA JEDAN SELFI

zene-dijeta (2)

- Sestra i najbolja drugarica su mi stalno prigovarale što sam se toliko ugojila. Mjesecima su me gnjavile i na kraju sam uplatila tu teretanu. Prvog dana sam provela sat vremena na bicikli, i onda sam poslala sliku drugarici. Nisam to planirala, ali poslala sam joj i sljedećeg puta, i onog tamo. Uskoro sam počela da joj šaljem sliku poslije svakog treninga kako bih mogla da pratim napredak. Ranije sam brojala kalorije i poene u raznim programima ali mi taj plan nije odgovarao. Ovog puta sam pored teretane riješila da procesuiranu hranu zamijenim mnoštvom povrća, nemasnog mesa i žitarica od cijelog zrna. Za slatkiš bih pojela samo bananu umočenu u malo čokolade. Za samo šest mjeseci skinula sam 36 kilograma. Danas, godinu dana poslije uvođenja režima imam 85 kilograma, i mnogo važnije, hranim se mnogo zdravije – kaže ova djevojka.

PRESTALA SAM DA BRINEM O NAPREDOVANJU

zene-dijeta (3)

- Bila sam previše zauzeta da bih brojala kalorije u baš svemu što pojedem, pa sam prosto riješila da istražim sve zdrave i dijetalne opcije. Potpuno sam iz ishrane odstranila sve šećere i procesuiranu hranu. Dakle, ni zalogaj brze hrane, osim kada baš riješim da se počastim. Jedem mnogo avokada, slatkog krompira, ribe, kinoje, piletine, jaja i grčkog jogurta. Ponedeljkom, srijedom i petkom vježbam sa tegovima, a utorkom i četvrtkom radim kardio. Kad sam tek krenula, ni tri mjeseca kasnije nisam vidjela dramatične promjene pa sam bila baš ljuta. Toliko ljuta da sam svakodnevno plakala. A onda sam shvatila da će progres biti spor jer ovo nije bila klasična dijeta sa kojom ste gotovi za dvije nedelje. Ovo je bila promjena životnog stila. A promjena je došla – uvjerite se i sami – kaže ova mlada žena.

UKINULA SAM NOĆNE GOZBE

zene-dijeta (4)

- Tek sam se bila porodila, i jedino noću sam mogla da se malo odmorim. To sam uglavnom koristila kako bih se davila u tjestenini, pici, hljebu, krompiru i sličnim stvarima. A onda sam shvatila da sam pretjerala i prosto sam riješila da od sutra živim zdravije. Jutro sam počela proteinskim smutijem, kroz cijeli dan sam jela mnogo voća i povrća, žitarica od cijelog zrna, mahunarki, koštunjavog voća i sjemenki. Kako imam troje djece, vježbam kod kuće, vježbe visokog intenziteta po pola sata. Tri puta nedeljno još i trčim ili preskačem konop na nekih pola sata – kaže ova majka.

Izvor: zena.blic.rs

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Moj.ba! Zbog velikog broja komentara Moj.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Dodaj komentar na članak: